Doula Michelle
 
Coaching, massage en ondersteuning vóór, tijdens en ná de geboorte - Werkgebied Limburg en grensgebied

Het proces


 

Kennismaking
Je kunt je in iedere fase van de zwangerschap bij mij melden; als je net zwanger bent maar ook een paar weken vóór de bevalling en alles daar tussenin. Tijdens de zwangerschap kom ik bij jou (en je partner) thuis langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of het klikt. We zullen het hebben over de zwangerschap tot nu toe, hoe je aankijkt tegen de bevalling, hoe een eventuele eerdere zwangerschap en bevalling verlopen zijn en wat je verwachtingen van een doula zijn.


Voorbereiding op de bevalling
Indien jullie ervoor kiezen om de zwangerschap en bevalling tegemoet te gaan met mijn ondersteuning, zullen er twee vervolggesprekken (of drie indien gewenst) plaatsvinden waarin we dieper ingaan op jouw wensen t.a.v. de bevalling. Er is dan ook ruimte om over eventuele angsten en onzekerheden te praten en tijd te besteden aan diverse ontspannings oefeningen, die van pas kunnen komen tijdens de bevalling. Ook eventuele eerdere ervaringen/bevallingen komen aan bod. Dit zijn mooie gesprekken om jouw vertrouwen in mij en jouw eigen vertrouwen in jezelf en in het natuurlijke geboorteproces op te bouwen.


Op wacht
Gedurende de gehele zwangerschap zal ik beschikbaar zijn per telefoon, WhatsApp, sms en/of email voor al jouw vragen en onzekerheden en zal ik je aanmoedigen bij o.m. die zware laatste loodjes. Vanaf week 37 ben ik 24/7 oproepbaar. Mocht je eerder bevallen, dan doe ik uiteraard mijn best om er ook te zijn!

 

 

De bevalling
Als het moment dan is aangebroken, zal ik naar je toe komen vanaf het moment dat jij dat wilt. Of dat nu bij 2 cm is of bij 7 cm. Ik probeer binnen één uur bij jou thuis of in het ziekenhuis te zijn. Hoe lang de bevalling ook duurt, ik blijf bij jullie totdat jullie kindje is geboren én jullie gesetteld zijn. Uitgaande van de wensen die vooraf zijn besproken en/of de wensen die je tijdens de bevalling aangeeft, zal ik je massages geven, warmte of koelte aanbieden, je ondersteunen bij ademhalings- en ontspanningsoefeningen, moed inspreken, je geruststellen, eten en drinken verzorgen/aanbieden, helpen een juiste houding te vinden, enzovoorts. Ik zal jouw behoefte proberen aan te voelen en alles eraan doen (waarin jij je prettig voelt) dat je zo goed mogelijk kan ontspannen en er een rustige fijne sfeer heerst, zodat jij kunt bevallen op jouw eigen manier.


Kraambezoek
Tijdens de kraamweek kom ik langs om te kijken hoe het met jou, de baby en het gezin gaat. De vele indrukken van de bevalling en van de eerste kraamdagen kunnen dan eventueel geventileerd worden. Indien je in deze tijd extra ondersteuning zou willen (bij bijvoorbeeld de borstvoeding), kan je gebruik maken van een van mijn postpartum-diensten (zie Prijzen). 

 

 

Eindgesprek
6 weken na de geboorte zal ik nog een laatste keer langs komen om na te praten over de bevalling en met wat voor gevoel je hiernaar terug kijkt. Ik zal tijdens dit bezoek het bevallingsverhaal aan je overhandigen. Mocht er veel langs je heen zijn gegaan tijdens de bevalling, dan is dit een mooie vastgelegde herinnering. 

 

 Lees verder:
 

Over mij
Prijzen


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram