Doula Michelle
 
Coaching, massage en ondersteuning vóór, tijdens en ná de geboorte - Werkgebied Limburg en grensgebied

Wie is Michelle?

Ik ben Michelle Prevoo, geboren in 1986 en ik  woon in het gemoedelijke Sittard. Ik ben mama van Fleur en Lewis en samen met Kevin, de liefde van mijn leven.
Al sinds ik een jong meisje was, ben ik enorm gefascineerd door baby's en geboorte; ik speelde het liefst met mijn babypop die levensecht leek. In mijn tienerjaren keek ik al naar ‘De bevalling’ op SBS6 en later naar ‘One born every minute’ op TLC. Ik kon het niet droog houden bij het voelen van de overweldigende emoties die bij een bevalling kunnen ontstaan.

Studie en loopbaan
Als 16-jarig meisje stond ik voor de keuze welke HBO-opleiding ik zou gaan kiezen. Ik had op dat moment nog niet voldoende moed om Verloskunde te gaan studeren, omdat ik niet zo goed tegen bloed kon. Dus koos ik een veilige route: HBO Personeel en Arbeid.
Na het behalen van mijn diploma heb ik jarenlang gewerkt als Personeels- en Salarisadministrateur binnen het onderwijs. Dit was en is een prima baan, maar er ontbrak iets: ‘Passie’!

 

 

De volgende levensfase: Mama worden
De dagen dat mijn kindjes geboren waren, waren zó bijzonder! Ik ervaarde tijdens mijn bevallingen een groot vertrouwen in mijn lichaam en in de natuur…..wat -naast het hebben van geluk- vermoedelijk bijgedragen heeft aan het vorderen van mijn bevallingen en een prachtige ervaring om op terug te kijken. Mijn fascinatie voor geboorte, baby’s, kraamtranen, borstvoeding en de oerkracht van een vrouw werd weer enorm getriggerd. ‘Hier moet ik écht iets mee’ dacht ik.
Als volwassen vrouw met wat meer levenservaring, kon ik inmiddels wél tegen bloed en voelde ik me stevig in mijn schoenen staan. Verloskunde studeren leek niet reëel gezien de jonge leeftijd van mijn kindjes. Verloskunde kan namelijk alleen voltijd gevolgd worden. Ik parkeerde daarom mijn droom voor later, als mijn kinderen wat groter zouden zijn.

Inspiratie
In de zomer van 2021 ontmoette ik een bijzonder persoon; een ondernemer in hart en nieren. Hij inspireerde mij om mijn droom te gaan volgen en mijn mooiste leven te gaan leven. ‘Why settle for less?’ Ook bood hij zijn hulp hierin aan. Dit bewoog mij om out of the box te denken en zo kwam ik op het idee om doula te worden. Ik schreef mij in bij ‘Doula opleiding in Bloei’ in Rotterdam, bouwde mijn doulapraktijk op en deed ervaring op. Vanaf 2023 mag ik mij gecertificeerd Doula noemen en kijk ik terug op ontzettend waardevolle ervaringen en heb ik ontzettend mooie cliënten mogen ontmoeten. Zij hebben een plekje in mijn hart....en ik heb nog ontzettend veel ruimte over.

De doula in mij
‘Doula word je niet door een opleiding; een Doula ben je al als je je laat leiden door liefde en passie voor het vak.' Zo voelt het voor mij ook. De opleiding heeft mij alleen bekrachtigd in kennis en professionele houding. Eindelijk is mijn droom werkelijkheid geworden en heb ik van mijn passie mijn professie gemaakt. Ik wil naar de persoon die mij hierin heeft geïnspireerd en mij kracht bij heeft gezet, mijn enorme dankbaarheid uitspreken.


  

Wat mij typeert
In mijn vrije tijd geniet ik graag van het leven. Met mijn gezin ga ik graag op pad naar een dierentuin, zwembad of pretpark of ga ik lekker basic wandelen in het bos en maak ik een fietstochtje met ze. Met familie en vrienden klets ik graag bij onder het genot van culinaire versnaperingen en een heerlijk drankje. Verder vind ik het leuk om (fondant)taarten te maken, dans ik dolgraag salsa en kom ik graag tot rust in de Wellness.
Mijn familie en vrienden omschrijven mij als rustig, lief, vrolijk, nuchter, betrouwbaar, zorgzaam en ook wel eigenwijs.
Verder neem ik graag initiatief en bezit ik een flinke dosis doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid,  en vooral liefde.....


Lees verder:

Het proces
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram